Een logo, waar is het goed voor?

Bedrukte dozen

Als bedrijf moet je op alles letten als het om branding gaat. Je wilt natuurlijk dat je bedrijf meer bekendheid krijgt. Een goed doordacht logo is al een goed begin. Een logo zorgt ervoor dat je merk direct herkenbaar is. Als iemand bijvoorbeeld een logo van een witte zeemeermin met een groen achtergrond ziet, herkent hij of zij dat meteen als Starbucks. Als je een gele schelp ziet met rode uitlijnen, weet je meestal meteen dat het Shell is. De meeste consumenten kunnen een logo gemakkelijk associëren met een merk. Dit komt omdat deze merken hun logo’s regelmatig gebruiken in hun marketing, producten, winkels, enz. Daarom kan het ontwerpen van een goed logo zeer gunstig zijn voor je bedrijf en op de lange termijn een positief effect hebben. Bedrukte dozen met je logo is ook zeer effectief en geeft veelbelovende resultaten. Lees er hier meer over!

De vooruitzicht van je logo

Als je eenmaal een logo hebt ontworpen dat bij je bedrijf past, kun je het op verschillende manieren gebruiken om je naamsbekendheid te vergroten. Als je je logo consequent promoot en weergeeft en de juiste branding tools gebruikt om je merk zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zullen veel mensen ongetwijfeld je logo herkennen en automatisch aan je bedrijf denken. Na een tijdje wil je het logo misschien veranderen. Misschien heeft je bedrijf enkele wijzigingen aangebracht waardoor het huidige logo niet past bij het imago van je bedrijf. Je kunt dan het logo laten aanpassen aan je merk. Houd er dus rekening mee dat het logo kan wijzigen. Het is belangrijk om dit op een slimme manier aan te pakken als je wilt dat je logo goede resultaten oplevert op de lange termijn.

Welke stappen moet ik nemen nadat ik een logo heb ontworpen?

Na het ontwerpen van je logo is het belangrijk om zoveel mogelijk reclame te maken. Als je bijvoorbeeld social media kanalen gebruikt, zoals Instagram en Tiktok, kun je je logo als profielfoto gebruiken. Iedereen die je bedrijf op social media bezoekt, ziet onmiddellijk je logo, waardoor het een geweldige manier is om de bekendheid van je bedrijf te vergroten. Er zijn verschillende manieren en methoden om je logo te promoten op een manier die iedereen kan herkennen. Je kunt het logo bijvoorbeeld op je bedrijfskleding drukken, zodat jouw klanten dit altijd kunnen zien. Het is een geweldige manier om je bedrijf meer bekendheid te geven. Als je bedrijf vaak verzenddozen gebruikt om producten naar klanten te verzenden, is een bedrukte doos met logo ook erg voordelig. Een verzenddoos is het eerste wat een klant ziet bij het plaatsen van een bestelling. Wanneer klanten een logo op een doos zien, raken ze eraan gewend en verwachten ze het steeds weer op hun verzenddozen te zien. Dit vergroot de herkenbaarheid van je logo.