De veranda inrichten

Het versieren van uw veranda is een geweldige manier om wat kleur toe te voegen aan uw buitenruimte. Of u nu uw terras een beetje opfleurt of een compleet nieuwe look geeft, er zijn veel verschillende manieren om uw veranda te versieren.

Hangende plantenbakken

Als je een moderne veranda, balkon of dek hebt, kan een hangende plantenbak je huis weelderiger en groener doen lijken. Het kan je ruimte ook een tropisch gevoel geven, zonder dat je daar een fortuin voor hoeft uit te geven.

Er zijn veel soorten hangplanten om uit te kiezen. Sommige zijn zelfbewaterend, zodat ze geleidelijk water in de grond verspreiden. Andere zijn decoratief, met zijden bloemen en gedroogde planten.

De beste zijn ook functioneel. U kunt ze ophangen aan raamhaken of gordijnroedes om uw buitenruimte tot leven te brengen. Ze zijn er ook in allerlei vormen en maten, waardoor ze ideaal zijn voor verschillende ruimtes.

Om het gemakkelijker te maken de juiste soort planten voor uw hangende plantenbak te kiezen, moet u rekening houden met uw locatie. Op een balkon, bijvoorbeeld, is het het gemakkelijkst om planten langs de reling te hangen.

Hergebruikte of gerecyclede items

In het grote geheel is hergebruik van oude spullen voor nieuw gebruik een no brainer. Als je een stapel roestige oude meubels hebt, is het misschien tijd om ze opnieuw te gebruiken. Het is een goede manier om je huis een opknapbeurt te geven en tegelijkertijd je ecologische voetafdruk in toom te houden. U zult ook verbaasd zijn over de hoeveelheid geld die u kunt besparen, en als u kinderen hebt, kan het een geweldige manier zijn om hen erbij te betrekken.

Behalve meubels kun je ook voorwerpen als glazen flessen, keramische bellen of ijsbakjes opnieuw gebruiken. Het klinkt misschien als veel werk, maar u zult versteld staan van het aantal manieren waarop deze voorwerpen kunnen worden getransformeerd. U zult ook blij zijn om te weten dat u op internet een ruime keuze aan hergebruikte meubels kunt vinden, zodat u gemakkelijk kunt zoeken.

Vintage kerstversiering

Als u op zoek bent naar vintage kerstversiering om uw veranda te versieren, zoek dan niet verder. Je vindt ze in allerlei vormen, maten en kleuren. Van glazen bol ornamenten tot glanzende en matte afwerkingen, ze voegen een vleugje glitter toe aan je inrichting. En omdat ze officieel gelicentieerd zijn, zijn het geweldige feestartikelen voor kinderen.

Als je op zoek bent naar vintage kerstornamenten die niet zo kostbaar zijn als die in het warenhuis, kijk dan eens naar William Sonoma’s op het midden van de eeuw geïnspireerde collectie. Geïnspireerd door de Deense porseleinmaker Lyngby, worden deze handgemaakte ornamenten gemaakt in een fair trade omgeving.

Naast de schitterende schoonheid van de ornamenten komen de Bauble Stockings ten goede aan de Joan Rose Foundation, die huisvesting en maaltijden biedt aan gezinnen in Jacmel, Haïti. De stichting biedt ook onderwijs en andere diensten aan.

Comfortabele zitplaatsen

Er is een overvloed aan buitenmeubilair. Of je nu een grote achtertuin hebt of een klein terras, er is voor elk wat wils. Het mooie is dat de meeste functioneel en betaalbaar zijn. Met dat in gedachten is een snelle reis naar uw lokale huis verbeteringscentrum een no brainer. Trouwens, de winkel heeft waarschijnlijk een gratis levering of een gereduceerde prijs op een restock. En het beste aan dit soort winkels is het personeel. De meesten helpen u graag en kunnen u meestal in de juiste richting sturen. Dat geldt vooral als je hulp nodig hebt bij het kiezen uit de overvloed aan beschikbare opties.

Kruiden kweken

Als u overweegt kruiden te kweken op de veranda, kunt u het beste de basisstappen kennen. De grootte en vorm van de pot, de grondsoort en de hoeveelheid zonlicht die de planten nodig hebben, zijn allemaal factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

U kunt kant-en-klare plantenbakken kopen of zelf bouwen. Als u op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, kunt u palletplanken, planken of andere houten materialen gebruiken om uw eigen bak te maken.

Een glazen cloche is een geweldige manier om uw planten te beschermen tegen vorst. Het is ook een goede optie om een beetje licht binnen te laten, maar als je in een bijzonder koud klimaat woont, kun je overwegen een plastic zeil over de hoepelstructuur te leggen.

Kruiden moeten regelmatig water krijgen. Dit is vooral belangrijk in de winter. Houd er rekening mee dat de hoeveelheid water die u uw kruiden moet geven, afhangt van het klimaat waarin u woont.